Kültürel Özelliklerimiz ve Yemeklerimiz

Kültürel Özelliklerimiz ve Yemeklerimiz

SOSYAL BİLGİLER DERSİ 5.SINIF ETKİNLİKLERİ

10.12.2021 2430

5.sınıf Sosyal Bilgiler dersi ikinci ünitede yer alan "Kültürel Özelliklerimiz" konusu kapsamında okulumuz 5.sınıf öğrencileri ile etkinlik yapılmıştır.

Okulumuz mutfağında 09.12.2021 Perşembe günü 6.ders "Yoğurt Mayalama Etkinliği" yapılmıştır.

Türklere özgü olan ve tüm dünyaya yaydığımız sütü mayalayarak yoğurt yapmayı çocuklara öğreterek yaşamlarının içine katmayı sağlamak ve bu şekilde mayalanarak yapılan yoğurdun sağlığa faydalarını çocuklara öğreterek farkındalık kazandırmak amaçlanmıştır

Okulumuz 5/A sınıfında 10.12.2021 Cuma günü 6. ve 7.dersimizde "Türk yemekleri" ve "El Oyaları ve Yemeniler" sergilenmiştir. Ayrıca getirilen yemekler ve mayalanan yoğurt çocuklarla birlikte tüketilmiştir. Kültürel özelliklerimizi çocuklara aşılamak ve sağlıklı beslenme konusunda çocukları bilinçlendirmek amaçlanmıştır.

10-12-202110-12-202110-12-202110-12-202110-12-202110-12-202110-12-2021